Je grens stellen betekent even de verbinding te moeten verbreken met de ander, ten gunste van jezelf. Het betekent dat je aan moet geven dat je iets niet wilt of dat je iets op een andere manier wil. Op lange termijn zorgt het daardoor wel weer voor verbinding. Met jezelf maar ook met de ander. Korte termijn pijn, lange termijn fijn.
Het thema grenzen stellen wordt eigenlijk in elk traject wat wij doen wel benoemd. Bijna iedereen heeft hier wel moeite mee. En dat is ook niet zo gek, want we worden continu verdeeld in 2 helften in ons: de drang naar overleven en de wil naar verbinding.
Het is vaak makkelijker om te zeggen wat je niet wilt in plaats van wat je wel wilt. Daar hebben we namelijk nog niet zo vaak over nagedacht. Maar ons gevoel, ons lichaam, geeft een duidelijk onbewust signaal als we iets niet willen. Onze reactie daarop zit vaak vol met programmeringen en overtuigingen.
In deze workshop nemen we je mee in:
- Het verschil tussen een grens stellen en een verwachting uitspreken.
- Wat bewijsdrang en prestatiedrang zijn.
- De kracht van de stilte om je grens aan te geven.
- Manieren om je emoties te reguleren.
- De kracht van beïnvloeding.
- De functie van ons brein.
Onder begeleiding van trainer en opleider Esther Marks ga je zelf aan de slag om te leren écht invloed te hebben op die belemmerende patronen waar je al zolang tegenaan loopt.
Wist je trouwens dat deze module ook onderdeel is van onze opleidingen?
Ben je iemand die écht de verdieping in wilt gaan en/of deze opleiding wilt inzetten met professionele doeleinden?
Je moet eerst ingelogd zijn en deze training hebben gestart om een recensie achter te kunnen laten.